Foto: @starsport

GROBARI UZELI PAPIR I OLOVKU I IZVUKLI NEVEROVATNU STATISTIKU: Broj Zvezdinih pobeda od zadnje crno-bele duple krune je NESTVARAN!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sutra od 18 časova igraju novi večiti derbi koji će imati dosta veću važnost nego neki prethodni.

Fudbal
> 17:47h

Osim toga što će praktično moći da reši pitanje šampiona, jedna od dve ekipe će prekinuti sjajan niz pobeda.

Kako to uvek biva, pred utakmicu večitih rivala kreću "prozivke" navijača, a crno-beli su ovog puta uzeli papir i olovku i uradili kompletnu statistiku mečeva Crvene zvezde od kako je Partizan uzeo duplu krunu u sezoni 2016/17.

foto: @starsport

Naime, Zvezda je za to vreme odigrala ukupno 133 utakmice, a pobedu je odnela na ukupno 117 susreta, 12 puta je remizirala i samo četiri puta je bila poražena, što znači da je slavila na tačno 90% prvenstvenih mečeva. Navijači crno-belih dalje navode da takvu statistiku nije imao ni Dinamo Berlin, pa ni rumunska Steaua tokom osamdesetih godina prethodnog veka.

Pristalice Partizana podsećaju i da je za ovaj period odigrano ukupno devet prvenstvenih derbija od kojih je Zvezda dobila dva uz šest remija i jedan trijumf Partizana, koji je pored toga dobio i dva susreta u Kupu Srbije koji ne ulaze u ovaj ukupni obračun. Samim tim, kada bi se oduzeo ovaj učinak, crveno-beli bi u preostali mečevima imali skor – 115 pobeda, šest remija, tri poraza, gde procenat trijumfa iznosi 93%.

foto: Starsport©

Navijačima crno-belih nije jasan ni podatak kako je moguće da od proleća 2017. godine, kada je Zvezda poražena od Partizana (1:3), pa sve do danas igrači u crveno-belim dresovima na stadionu „Rajko Mitić“ nemaju nijedan neuspeh, odnosno imaju 65 trijumfa i pet remija, od kojih su tri došla protiv Partizana u leto 2017. godine, proleće 2019. godine i u istom periodu godinu dana kasnije. Videćemo da li će se to promeniti ove srede.

Kurir sport