Foto: Printscreen NS uživo

Očekuju reakciju nadležnih

PRETNJE NOVINARIMA! NS UŽIVO: Posle pretećih grafita, Jeremićevi sledbenici došli pred našu redakciju

Redakcija novosadskog portala "NS uživo" saopštila je da su predstavnici Narodne stranke posle, kako tvrde, niza javnih pretnji, danas došli ispred njihove redakcije. Prethodno je na zgradi u kojoj su prostorije portala osvanuo preteći grafit

Društvo
> 14:43h

Redakcija novosadskog portala "NS uživo" objavila je da su predstavnici Narodne stranke, posle, kako kažu, niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, došli danas ispred njihove redakcije.

Okupljanje omladinaca Vuka Jeremića, koji je na čelu Narodne stranke, usledilo je u danu kada je na zgradi, gde se nalazi pomenuta redakcija, osvanuo grafit "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani", piše ovaj portal.

foto: Prentscreen NS uživo

- Već peti put za mesec dana, Narodna stranka, i njen potpredsednik Borislav Novaković brutalno napadaju NS uživo. Posle niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, omladina Narodne stranke došla je i pred našu redakciju. Novi nasrtaj na slobodu medija i na naš portal Jeremić i Novaković izvršili su pod izgovorom konferencije za medije, na kojoj su nastavili s iznošenjem neosnovanih optužbi na naš račun. Članovi omladine Narodne stranke odbili su da odgovaraju na pitanja našeg novinara, kao i na pitanja novinara drugih redakcija. Umesto toga nastojali su da je slobodno novinarstvo samo ono koje hvali njihove funkcinere - navode iz ovog portala.

Dodaju da su se Jeremićeva NS i Borislav Novaković, tvrde, ustremili na njih nakon što su objavili seriju tekstova o problematičnim detaljima iz biografije Predraga Dragojevića, visokog funkcinera Jeremiceve partije.

- Nakon toga Narodna stranka je zapretila da ce podnošenjem tužbi ugasiti naš portal. Novakoviću može da smeta istina. Ali istina se ne može zaplašiti, niti zaustaviti - rekao je Nikola Bilić, urednik portala NS uživo, komentarišuci okupljanje članova NS.

Nešto ranije, na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, osvanula je preteća poruka. Nepoznati pocinilac je, u toku noci ili ranog jutra, ispisao grafit: "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani".

- Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano - poručio je Bilić.

Kako kaže, njihov medij poslednjih mesec dana bio je meta pojedinih kriminalaca i političara.

- Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim dogadajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva - kazao je Bilić i dodao da zahtevaju reakciju nadležnih institucija i kolega novinara.

(Kurir.rs)