Foto: Profimedia

šok

BAJERN ŽELI BIVŠEG NAPADAČA PARTIZANA! Kakva bi ovo BOMBA bila: Prvak Evrope ne žali NOVAC za sjajnog Nigerijca!

Umar Sadik bivši fudbaler Partizana na meti je zvaničnog prvaka Evrope Bajerna iz Minhena

Fudbal

Da dobro ste pročitali.

Ovu informaciju preneo je ugledni španski list " AS" koji obično ne greši u ovakvim procenama.

Sadik trenutn blista u španskom drugoligašu Almeriji

S jedne strane vest zvuči potpuno nerealno, ali valja pogledati i iz drugog ugla: Darvin Nunjez je prošlog leta otišao iz Almerije u Benfiku u transferu vrednom 25.000.000 evra. Benfika nije isto što i Bajern, ali je i Umar Sadik na dobrom putu da debelo nadmaši učinak Nunjeza u Segundi iz prošle sezone.

Španci tvrde Almerija potpuno nezainteresovana za bilo kakve ponude i drži da je cena nigerijskog napadača, koji je do letos igrao u Partizanu, onolika kolika mu je otkupna klauzula u ugovoru: 60 miliona evra.

Pa ko voli nek izvoli

foto: Profimedia

Isti list tvrdi da će visine te klauzule da poraste na 80.miliona evra ako se Almerija na leto izbori za povratak u Primeru!

Sadik je od ogromne važnosti za Almeriju, jer kao najbolji strelac gura ekipu ka promociji u Primeru, što je imperativ za crveno-bele ove sezone.

Njegov ugovor važi do 2025. godine.

Nekadašnji Partizanov golgeter oduševljava na Pirinejskom poluostrvu brzinom i konstantnim ulaženjem u šanse. Neverovatno je koliko je opasan po gol.

To smo imali prilike da gledamo i u Srbiji uz istina brojne Umarove promašaje, a on je sjajnu formu nastavio da demonstrira i u Segundi.

Svu priču oko Sadika intenzivno prati i Partizan, jer će profitirati od njegove dalje prodaje.

Ako Almerija uđe u Primeru, crno-beli će dobiti fiksnih 3.miliona evra bonusa, a imaće i 10 odsto od naredne prodaje.

Ako Almerija ne izbori skok u elitni rang i reše da prodaju Umara, onda će klub sa Topčiderskog brda inkasirati čak 40 odsto od transfera!

Kurir sport