Foto: Profimedia

podanik i oslonac

BIO JE MOJA SNAGA I UTOČIŠTE SVIH OVIH GODINA: Dirljiva posveta KRALJICE ELIZABETE posle smrti njenog supruga princa Filipa!

Bakingemska palata je na zvaničnom Instagram nalogu britanske kraljevske porodice podelila dirljivu počast suprugu kraljice Elizabete princu Filipu dan nakon što je on preminuo u zamku Vindzor u 99. godini.

Planeta
> 15:54h

Portret, na kojem kraljica i princ sede jedno do drugog, objavljen je zajedno sa dirljivim rečima koje je Elizabeta posvetila svom suprugu u govoru koji je održala slaveći njihovu zlatnu godišnjicu venčanja 1997. godine.

"On mi je, jednostavno, bio snaga i utočište svih ovih godina, a ja, i cela njegova porodica, i ova i mnoge druge zemlje, dugujemo mu više nego što bi on ikada tražio, ili što ćemo ikada saznati", navodi se u postu.

Dirljivi portret i citat podeljeni su danas Instagramu, zajedno sa rečima: "Na kraljičinom krunisanju 1953. godine, vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti "podanik i oslonac njenog veličanstva“.

Ta slika kraljevskog para prvi put je objavljena na 95. rođendan princa Filipa 2016. godine.

Snimljena je u dvorcu Vindsor posle Uskrsa te godine. Na njoj je kraljevski par uskladio svoju odeću - ružičasta košulja princa Filipa odgovarala je kraljičinom ružičastom džemperu.

Bila je to šesta i poslednja fotografija u nizu portreta koje je fotografkinja Eni Libovic snimila u znak obeležavanja kraljičinog 90. rođendana, preneo je Blic.

Kurir.rs