Foto: Profimedia

budućnost srpske košarke

JOŠ JEDAN SRPSKI BISER STIŽE U NBA: Visok je 216 cm, a trči kao bek! Tata mu je sa Partizanom bio šampion Evrope! VIDEO

Košarka

Balša Koprivica, sin čuvenog centra Partizana Slaviše Koprivice, odlučio je da se prijavi za NBA draft.

Talentovani 20-godišnji centar je u Americi još od srednje škole, a poslednje dve sezone nastupao je za Florida Stejt. Za tim sa Floride je u sezoni za nama prosečno beležio 9,1 poen i 5,6 skokova po utakmici.

Balša je visok 216 centimetara i ima sjajnu tehniku i brzinu za poziciju na kojoj igra, pa mnogi smatraju da bi mogao lako da se uklopi u NBA stil igre.

"Želim prvo da zahvalim Bogu što me je doveo u ovu poziciju, a zatim i porodici i svim ljudima koji su mi pomogli na ovom putu. Hvala trenerima koji su od mene napravili boljeg čoveka i boljeg košarkaša. Hvala svim saigračima koji su uvek bili tu za mene, stekli smo neke nezaboravne trenutke u prethodne dve godine. Naša veza je neraskidiva, naša prijateljstva će trajati do kraja života. Objavljujem da ću se prijaviti za ovogodišnji draft u pokušaju da ostvarim san i postanem NBA igrač", poručio je mladi Beograđanin.

foto: Profimedia

Balša je već nastupao za našu U18 reprezentaciju, sa kojom je bio šampion Evrope 2017. godine.

Njegov otac je legendarni košarkaš Partizana Slaviša Koprivica, koji je sa crno-belima 1992. godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Kurir sport