Foto: Zorana Jevtić

kazna

NIŠLIJA BMW JURIO ČAK 176 km/h: Zbog toga dobio 30 dana zatvora i kaznu od 120.000 dinara

Crna Hronika

Na regionalnom ili kako ga Nišlije zovu starom putu za Doljevac, policija je presretačem zaustavila muškarca koji je svojim automobilom "Pasat" vozio čak 179 kilometara na sat kao i jednog vozača koji je na ovom kolovozu, Niš - Doljevac" razvio brzinu vozilom "BMW"od 176 kilometara na sat.

Sve se dogodilo juče 13. aprila kada su se policajci na dojavu sustigli ove vozače i zaustavili ih da ne ubiju sebe ili druge učesnike u saobraćaju.

Na ovom putu je dozvoljena brzina 60 kilometara na sat.

- Zbog prekršaja nasilnička vožnja, vozaču „pasata“ policija odredila zadržavanje do 24 časa nakon čega će biti priveden u Prekršajni sud u Nišu. Prekršajni sud je, zbog istog prekršaja, vozaču "bmv" izrekao kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara i zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci, saopštila je policija.

Policija dodaje da apeluje na vozače "da poštuju ograničenje brzine kretanja vozila, kao i sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju".

(Kurir.rs/M.S.)