Foto: Ž.M.

JKP Gradska toplana

DOBRA VEST ZA KRUŠEVLJANE: Produžena grejna sezona do 4. maja

Srbija

Kruševačko JKP "Gradska toplana" obradovalo je svoje sugrađane produženjem grejne sezone za još dve nedelje.

Zima se ne predaje iako je već sredina aprila i zvaničan kraj grejne sezone, niske temperature na Celzijusovoj skali brinu Kruševljane. Stanje na voćkama, povrću i usevima će se tek videti, a u ovom momentu je problem broj jedan grejanje stanova i porodičnih kuća.

Odlukom JKP "Gradska toplana", grejna sezona u Kruševcu je produžena od danas do 1. maja, a ukoliko bude trebalo topli radijatori će biti i do 4. maja.

Energenata ima u dovoljnim količinama tako da nema nikakvih problema oko produženja grejanja. Na lageru je pun kontigent uglja – oko 14.000 tona, dovoljno mazuta, a kotlarnice se snabdevaju prirodnim gasom.

PR Javnog komunalnog preduzeća "Gradska toplana" Jovana Dimitrijević je, preko TV Kruševac, najavila intezivnu investicionu aktivnost po završetku grejne sezone:

- Nakon završetka grejne sezone, već od 5. maja radićemo na rekonstrukciji toplovoda, podstanica i priključnih stanica. Toplovodna mreža biće rekonstruisana u Lominoj, ulici Svetog Save, Ostrva Vida i delu Topličine ulice, a po završetku radova na Trgu kosovskih junaka, i na rekonstrukciji toplovoda u Porti Crkve Lazarice.

Prema njenim rečima, grejna sezona je bila stabilna i sigurna. Sva četiri toplotna izvora su radila bez prekida 24 časa. U kontinuitetu je isporučivana toplotna energija do korisnika usluga, koji su bili zadovoljni. Nije bilo mnogo kvarova niti havarija u distributivnoj mreži, a oni koji su bili rešavani su u hodu i veoma brzo.

Produžetak grejne sezone za dve nedelje je poklon JKP “Gradska toplana” svojim korisnicima, a posebno onima koji najveći deo dana provode u svojim stanovima i porodičnim kućama.

U Gradskoj toplani su zadovoljni ovogodišnjom grejnom sezonom i najavljuju nove poslovne poduhvate u cilju da početak nove sezone dočekaju još spremniji i organizovaniji.

(Kurir.rs/ Ž. M.)