Foto: Profimedia

nije na ćirilici, ali može da prođe

JOKIĆ JE TOLIKO OPČINIO AMERIKANCE DA SU ONI PROGOVORILI SRPSKI: U Denveru se prodaju majice na našem jeziku "Jokic MVP"

Ameri iz Kolorada pokrenuli sajt www.jokicforMVP.com, cena majica od 30 do 35 dolara

Košarka

Nikola Jokić jeste velika zvezda NBA lige! Amerikanci su oduševljeni Srbinom, a koliko ljudi iz Kolorada i Denvera poštuju centra Nagetsa iskazali su podrškom da bude proglašen za MVP lige.

Udruženje Kolorado Hoks koje se bavi pomaganjem mladih i talentovanih košarkaša, u čijem radu učestvuje i srpski košarkaš, kreiralo je sajt pod nazivom "www.jokicforMVP.com". Putem njega prodaju majice sa sloganom "Jokić za MVP-a", ali na srpskom jeziku! Doduše, nije na ćirilici, ali i ovako na latinici, može da prođe.

Cena majica se kreće od 30 do 35 dolara, a prihod je namenjen razvijanju mladih košarkaških talenata iz Kolorada.

Nikola Jokić pružio je fantastičnu partiju u dresu Denvera u trijumfu nad Hjustonom, 129:88. Srbin je bio na MVP nivou, upisao je 29 poena (10/12 iz igre, 8/9 penali za 27 min), 16 skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte.

foto: AP

O sjajnoj partiji Nikole Jokića i pobedi Denvera nad najslabijom ekipom NBA lige, trener Majk Meloun je kazao:

- Ono što Nikolu čini MVP jeste što nije propustio nijednu utakmicu i što nas, uz sve povrede koje smo imali, drži u četiri najbolja u talentovanoj zapadnoj konferenciji. Ako govorimo o statistici i efikasnosti, to su istorijski brojevi. Srećni smo što ga imamo!

Kurir sport / D. L.