KURIR TELEVIZIJA

BESPLATNO ZBRINJAVANJE ONKOLOŠKIH PACIJENATA: Belhospice dobrotvorna organizacija koja pomaže najbolesnijima

Društvo

Grupa stručnjaka, lekara, psihologa, medicinskih radnika osnovali su udruženje Belhospice koje se potpuno besplatno bavi zbrinjavanjem onkoloških pacijenata.

Osim velike psihološke podrške koju pružaju kako pacijentima, tako i njihovim porodicama tu je i pomoć u vidu ortopedskih pomagala, dekubitnih dušeka i ostalih potrepština, koje se obezbeđuju preko donacija.

foto: Kurir televizija

Milica Grujuć jedna od članica Belhospice organizacije gostovala je u emisiji "Puls Srbije" gde je detaljno objasnila kako ova organizacija funkcioniše.

- Jako je bitno napomenuti da je u pitanju neprofitna grupa koja pruža besplatne usluge. Donacije se skupljaju uz pomoć različitih projekata i humanitarnim događajima. Prodajom raličitih tvorevina na aukcijama koje se organizuju oko Nove godine, kao i humanitarnim kncertima najčešće se skuplja novac za ovu organizaciju. Njima najviše nedostaje medicinsko osoblje, tamo ima oko 20-oro zaposlenih, a potreba za njihovim usligama je duplo veća ove godine. Svaka pomoć je dobrodošla, postoji račun na koji sugrađani mogu da uplate novac - navela je Milica.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video: