Foto: Nebojša Radović / KSS

MALER

KORONA PO DRUGI PUT OSTAVILA KAJAKAŠE BEZ EVROPSKOG PRVENSTVA: Duizburg i Nemačka NISU DALI dozvolu za takmičenje!

Prvenstvo Evropu u kajaku i parakajaku, koje je bilo zakazano za početak juna, neće biti održano zbog problema sa koronavirusom!

Ostali sportovi

Drugu godinu zaredom Evropska kajakaška asocijacija bila je prinuđena da otkaže EP zbog odluke lokalnih vlasti u Duizburgu, koji je trebalo da bude domaćin najboljim kajakašima Starog kontinenta.

- Sa velikim žaljenjem obaveštavamo sve zainteresovane strane o otkazivanju Evropskog prvenstva u kajaku, kanuu i parakajaku sprint za 2021. godinu koje je bilo zakazano za period od 2. do 6. juna u Duisburgu u Nemačkoj. Zbog zdravstvene situacije lokalne vlasti nisu dale saglasnost za organizaciju takvog događaja. Lokalni organizatori Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu sprint, kao i Kajakaški savez Nemačke učinili su sve što je u njihovoj moći da organizuju ovogodišnje seniorsko Evropsko prvenstvo i dočekaju najbolje evropske sprintere u kajaku na jedno od najprepoznatljivijih mesta za kajak i kanu sprint, ali nažalost ti napori nisu bili dovoljni. Grad Duisburg ih je obavestio da ne mogu izdati dozvolu za organizaciju događaja takvog obima s obzirom na trenutnu zdravstvenu situaciju i propise, kako u gradu Duisburgu, tako i u Nemačkoj - stoji u saopštenju evropske kajakaške asocijacije.

Kurir sport