Foto: Profimedia

HAOS

PA, OVO POSTAJE SVE OZBILJNIJE! Sud u Madridu zabranio Uefi i Fifi da bilo šta preduzmu protiv Superlige!

Fudbal

Privredni sud u Madridu zabranio je danas Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) i Svetskoj fudbalskoj federaciji (Fifa) preduzimanje bilo kakve mere protiv pokretanja Superlige Evrope, proizilazi iz odluke u koju je uvid imala agencija Frans pres.

Odluka suda predstavlja prvu pravnu pobedu za to otcepljeno privatno takmičenje koje je otvorilo sukob u evropskom fudbalu.

U tom kontekstu Privredni sud broj 17 iz Madrida navodi da je "naredio Fifi i Uefi da se uzdrže od donošenja bilo kakvih mera ili preduzimanja akcija, ili izdavanja saopštenja kojim bi se sprečila ili otežala, direktno ili indirektno, priprema fudbalske Superlige".

foto: Profimedia

Dvanaest bogatih evropskih klubova postiglo je juče dogovor o osnivanju Superlige Evrope. Dogovor su postigli Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Totenhem, Liverpul, Mančester siti i Mančester junajted, Juventus, Milan i Inter.

Pored 12 osnivača, ligi će se pridružiti još tri ekipe, koje će takodje biti medju osnivačima, a ligu će popuniti još pet timova, koji će dobijati pozive za učešće.

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, pre svega Uefe i Fife, nacionalnih saveza, visokih državnika, kao i slavnih bivših igrača.

Iz Uefe i Fife najavili su da će ti klubovi snositi posledice, a iz same Superlige su juče poručili da su već pokrenuli pravne radnje kako bi zaustavili akcije koje za imaju za cilj sprečavanje pokretanja tog takmičenja.

Beta