Foto: Zorana Jevtić

Slučaj optužbi o zlostavljaju u Jagodini

BRANKICA JANKOVIĆ: Jednakost pred zakonom za sve! Institucije su uvek na ispitu, ali ne treba meriti svaki korak tužioca!

Društvo

Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, za Kurir kaže da institucije nisu na ispitu samo u slučaju optužbi za podvođenje devojčica u Jagodinia, već i u svim slučajevima.

- Ovaj je specifičan jer se radi o javnoj ličnosti i nosiocu funkcije, pa je institucijama možda teže, jer je javnost više zainteresovana. Mislim da ne treba meriti i komenarisati svaki korak postupajućeg tužioca jer ne može preko noći prikupiti činjenice i dokaze. Ključna poruka institucije koju vodim je jednakost pred zakonom i neselektivna pravda kao temelj vladavine prava i pravde - kaže Brankica Janković i dodaje:

- Na kraju, puna podrška ženama koje su prijavile i/ili nameravaju da prijave bilo koji oblik seksualnog uznemiravanja, zlupotrebe i nasilja, a nema mesta nikakvom senzacionalizmu ni politizaciji jer se svakog trenutka mora voditi računa o najboljem interesu i zaštiti potencijalnih žrtava. I mediji su na ispitu u smislu načina izveštavanja.

(Kurir.rs)