Foto: Starsport©

NEMCI, GRCI, FRANCUZI U ČETVRTFINALU VATERPOLO LIGE ŠAMPIONA: Naš klupski vaterpolo mora POD HITNO da nađe izlaz iz krize! VIDEO

Vaterpolo je sport u kome smo osvojili sve što se može osvojiti, sport u kome nikome nije svejedno kada naspram sebe vidi Srbe.

Ostali sportovi

Vaterpolo je sport koji toliko volimo, ali ga se setimo samo kada se igraju neka velika takmičenja. Vaterpolo je sport u kom smo ne tako davno vladali na svim poljima, od klupskog do reprezentativnog i to bez obzira na starosnu kategoriju.

Vaterpolo je sport u kom će u četvrtfinalu Lige šampiona ove godine igrati klubovi iz velesila poput Mađarske, Italije, Hrvatske, Španije, nešto slabije Grčke, ali i Nemačke i Francuske, dve države koje realno nisu ni blizu vrha evropskog i svetskog vaterpola. Bar na papiru nisu.

Realnost je očigledno drugačija. Našem klupskom vaterpolu nepohodno je brzo i efikasno oživljavanje, da nam se ne bi desilo da kroz koju godinu "zaglavimo" i sa nacionalnim selekcijama.

Činjenica je da je Novi Beograd siguran učesnik naredna tri izdanja fajnal-ejta Evrolige zbog domaćinstva i da će to biti ekipa za respekt, ali je isto tako činjenica da se mora "koliko juče" reagovati i pomoći drugim klubovima. Ne zato što neko ima nešto protiv Novog Beograda, nego zato što će sa jačom konkurencijom igrači rasti i postajati bolji, zato što će od klupskih uspeha benefit imati i reprezentacija. I na kraju, a zapravo najvažnije, zato što će neki novi klinci jedva čekati da uskoče u bazen i postanu novi vladari planete.

Zato što istorija srpskog vaterpola zahteva da ovaj sport bude vraćen na svoje mesto. A mesto nam je na vrhu. Tako smo naučili.