Foto: Kurir/S.S.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA STABILNA

U TOKU JE VAKCINACIJA FAJZEROM: Valjevci od nedelje mogu da prime i Sputnjik, uskoro stiže i Sinofarm

Srbija

Danas i sutra na vakcinalnom punktu u hotelu "Grand" u Valjevu građani mogu bez zakazivanja da prime "Fajzerovu" vakcinu, dok će u nedelju i ponedeljak biti vakcinacija ruskom "Sputnjik V".

Narednih dana se očekuje isporuka i kineske "Sinofarm" vakcine, koju će moći da prime svi zainteresovani, bez zakazivanja.

foto: Kurir/S.S.

"Sve vakcine su bezbedne i značajne da se zaustavi širenje korona virusa, zato pozivamo građane da se što pre vakcinišu. Zdravstveni radnici Valjeva su odlično organizovani i vakcinacija protiče bez zastoja i problema. Veliki broj volontera Crvenog krsta, učenika Medicinske škole, kao i zaposlenih u Gradskoj upravi svakodnevno vode računa da građani koji dođu na vakcinaciju to obave što brže i bez velikih čekanja", navodi se u saopštenju za javnost PR službe grada Valjeva.

foto: Kurir/S.S.

Iako u poslednje vreme skoro da nema dana bez preminulih od posledica korona virusa, uz to je povećan broj novopozitivnih, kao i broj osoba na bolničkom lečenju i onih koji su na respiratoru, što po oceni mnogih lekara, pokazuje snagu virusa, Štab za vanredne situacije grada Valjeva konstatovao da je situacija u Valjevu stabilna.

"Medicinski deo Štaba za vanredne situacije je konstatovao da je situacija u Valjevu stabilna u vezi virusa korona, ali da je broj obolelih, hospitalizovanih i sugrađana na respiratorima konstantan. To iziskuje dosledno sprovođenje epidemioloških mera, kako bi konačno počeo da značajnije opada broj obolelih. Primetno je i povećanje obolevanja sve mlađih sugrađana", navodi se u saopštenju za javnost dostavljenom medijima nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

U saopštenju se dodaje da, zbog svega ovoga, komandant Štaba i gradonačelnik Lazar Gojković, kao i članovi Štaba za vanredne situacije su pozvali Valjevce, naročito mlađe sugrađane da se u što većem broju vakcinišu, navodeći da je to najbolji način da se zaštitimo od korona virusa i da se život što pre vrati u normalu.

Kurir.rs/S.S.