Foto: screenshot

MITO I KORUPCIJA

POTPISAO ZA TURSKI KLUB, A UOPŠTE NIJE FUDBALER! Menadžerska agencija u centru SKANDALA: Neviđena PREVARA, pokrenuta ISTRAGA!

Turski fudbalski savez pokrenuo je istragu protiv drugoligaša Akhisarspora zbog transfera Nigerijca za kojeg se ispostavilo da uopšte nije fudbaler.

Fudbal
> 13:17h

Da stvar bude još zanimljivija ta istraga je otkrila još neverovatnije stanje u klubu, pišu turski mediji.

Naime malo poznati Marins Kisom Onebueke 20-godišnji je Nigerijac koji je ovog januara stigao u klub kao slobodan igrač, iako nikad nije igrao ni čak ni na amaterskom nivou.

Dres Akhisarspora nosio je samo na predstavljanju, a nije bio u sastavu ni za jednu od 13 od tada odigranih utakmica.

Međutim, on nije jedini slučaj.

Taj je turski klub u zimskom prelaznom roku napravio ukupno 27 ulaznih transfera, većina su stigli kao slobodni igrači, a nekolicina na pozajmicu. Od njih 27, čak 13 još nije debitovalo za klub. Mahom se radi o mladim igračima iz četvrte lige.

Puno toga je jasnije ako se zna da je predsednik kluba Evren Ozbej, koji je sa svojom braćom vlasnik menadžerske agencije, a na čelu kluba je od septembra prošle godine.

Menadžer devetorici pridošlica turskog drugoligaša je Abdul Samet Siner, partner agencije braće Ozbej.

I što je posebno zanimljivo, samo njima devetorici, drugih klijenata nema.

Akhisarspor je 2018. senzacionalno osvojio turski kup pobedivši u finalu Galatasaraj, čime je izborio grupnu fazu Evropa lige, u kojoj je igrao sa Seviljom, Standardom i Krasnodarom.

Međutim, igranje na dva fronta ga je koštalo ispadanja u drugu ligu u istoj sezoni, a sada je na pragu ispadanja u treću. Tri kola pre kraja sezone je na 16. mestu, s pet bodova zaostatka od bezbedne zone.

Kurir sport