Foto: Profimedia

bavarci potvrdili

SVETSKI REKORDER SA 33 GODINE: Sa Lapcigom je činio čuda, a sada za 25 miliona evra seda na klupu Bajerna

Trener fudbaler Lajpciga Julian Nagelsman će od naredne sezone sedeti na klupi Bajerna iz Minhena, potvrdio je taj klub, uz informaciju da je ugovor potpisan na pet godina, i stupa na snagu od 1. jula 2021.

Fudbal

Nagelsman ima samo 33 godina, a pre samo četiri poneo je epitet najboljeg trenera u Nemačkoj,da bi prethodne sezone doveo Lajpcig do polufinala Lige šampiona.

Transfer čoveka koji je ne tako davno dovođen u vezu sa Liverpulom ili Totenhemom vredan je 25 miliona evra i predstavlja svetski rekord kada su u pitanju treneri. Do sada je rekord bio transfer Andre Viljaš Boaša iz Porta u Čelsi za 15 miliona, a treći je prelazak Brendana Rodžersa iz Seltika u Rendžers za 10 miliona evra.

Interesanto je da ovo nije prvi put da se za transfer Nagelsmana plaća obeštećenje, pošto je pre pet godina Lajpcig Hofenhajmu platio pet miliona evra.

U priču o novom treneru Bajerna, dodajmo i to da je aktuelni strateg Bavaraca Hansi Flik među najozbiljnijim kandidatima da na mestu selektora reprezentacije Nemačke nasledi odlazećeg Joakima Leva.

Kurir sport