Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

policijski čas skraćen za jedan sat

MAKEDONCI OLABAVILI KORONA MERE: Kafići otvaraju bašte, nema policijskog časa uoči Uskrsa i Bajrama

Kafići i restorani u Severnoj Makedoniji od danas ponovo mogu da primaju goste, ali samo u otvorenim delovima.

Severna Makedonija

Takozvane terase ugostiteljskih objekata mogu da služe goste do 20.30, jer od večeras "policijski čas" počinje u 21.00, sat kasnije nego prethodnih sedmica.

Vlada u Skoplju je te mere za sprečavanje širenja kovida 19 "olabavila" na preporuku koju je dala Komisija za zarazne bolesti na osnovu smanjenja broja zaraženih u poslednje vreme.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Severnoj Makedoniji je uvedeno 10. marta nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj korona virusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Prema najnovijim izmenama mera za sprečavanje širenja kovida, koje će biti na snazi do 15. maja, prestaje da važi zabrana za organizovanje seminara, obuka, radionica, kurseva, konferencija i drugih događaja takvog tipa.

Ostaje zabrana rada svih fitnes klubova i sala za vežbanje, ali su izuzetak firme koje te sportske delatnosti mogu da organizuju na otvorenom uz primenu mera za ličnu zaštitu.

"Policijski čas" je skraćen za jedan sat, počinje u 21 i trajaće kao i do sada do 5 sati narednog dana, osim za vreme predstojećih verskih praznika Uskrsa i ramazanskog Bajrama kada će na po jednu noć biti ukinut.

Za Uskrs ograničenje kretanja građana neće važiti u večernjim satima izmedju 1. i 2. maja, a za Bajram u noći između 13. i 14. maja.

Kurir.rs/Beta