Foto: Profimedia

PRAZNIČNA TRPEZA

AKO NEMATE DOVOLJNO VREMENA ZA USKRS, URMAŠICE SU PRAVI IZBOR ZA VAS: Najjednostavniji recept za tradicionalnu poslasticu!

Žena

Ako ne znate šta za praznike, evo starog dobrog predloga.

Iako većina praktikuje novije kolače, bez pečenja sa "modernim"sastojcima, ništa ne može zameniti staru dobru urmašicu - tradicionalnu poslasticu i kraljicu svih trpeza.

foto: Profimedia

Najbolji kolači naših baka uvek zamirišu na detinjstvo, a ukoliko želite da za nastupajuće praznike obraduejte ukućane, evo najjednostavnijeg recepta uz pomoć kog će vam ovaj starinski dobri kolač uvek uspeti.

Sastojci:

3 jaja– 3 male šoljice šećera– 3 male šoljice ulja– 12 šoljica brašna (ako je testo mekše dodajte još)– prašak za pecivo

Za preliv:

9 šoljica šećera– 8 šoljica vode

Priprema:

Jaja izmutit viljuškom i dodati šećer pa još malo izmutiti. Zatim dodati i ulje pa izmutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmešati kašikom. Ako testo ispadne premekano, još malo brašna dodati.

Formirajte urmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 °C (neka fino porumene). Ko voli može dodati i žgaricu oraha unutra.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Magazina Novosti/M.M.

BONUS VIDEO: