KURIR TELEVIZIJA

ZAJEČARAC KANDIDAT ZA NAJBOLJEG NASTAVNIKA NA SVETU: Njegovi đaci imaju više od 50 nagrada, a on tokom pandemije bio NEPRIKOSNOVEN

Srbija

Posle proglašenja pobednika nacionalnog takmičenja "Najbolji edukatori Srbije", jedan od dva srpska kandidata koji će se boriti za titulu najboljeg nastavnika sveta 2021. godine je Mladen Šljivović, profesor fizike u Gimnaziji Zaječar.

Teško je pobrojati sve nagrade kojima su do sada nagrađeni rad i inovativnost zaječarskog profesora Mladena Šljivovića.

Najvažnije su dve sa evropskog STEM takmičenja, za najbolju onlajn aktivnost tokom epidemije, za karijerno vođenje i nagrada “Magija je u rukama nastavnika”.

Ovo je drugi put da je izabran za najboljog edukatora Srbije, prethodnu titulu je poneo i 2018. godine.

FOTO: Kurir Televizija

"Nisam verovao da imam taj kapacitet da budem izabran za jedan od dva najbolja nastavnika u Srbiji. Znači mi to što ulazim u sredinu gde mogu da iskoristim energiju i budem još kreativniji nego što sam sad", kaže Šjivović, čija predavanja ruše stereotipe o nastavi fizike, đaci ih vole, pa zato i postižu izvanredne rezultate.

On sam kaže da ne podnosi monotonost i da ne bi mogao da podnese da iz godine u godinu predaje iste lekcije.

FOTO: Kurir Televizija

Potvrdu kvalitetnog rada pruža mu više od 50 nagrada učenika koji su osvojili visoka mesta na takmičenjima najvišeg ranga u svetu i Srbiji.

Mladen Šljivović i učiteljica Vesela Mačkić iz Novog Sada u konkurenciji su za izbor najboljeg edukatora na svetu, kao i za nagradu vrednu million dolara.

(Kurir.rs)