Foto: Profimedia

savet

JAPANSKA METODA ZA ČIŠĆENJE LICA! 3 koraka do hidrirane i zdrave KOŽE, žene se KUNU U OVE TRIKOVE!

Žena

Žene dosta vremena posvećuju svojoj koži, a pogotovo licu. Mnoge dame koriste brdo krema kako bi negovale svoje lice, ali Japanke su osmislile ritual kako izgledati besprekorno i rešiti se kožnih problema.

Naime, njihova tehnika traje 10 minuta i ima tri ključna koraka.

Ako koristite popularnu japansku metodu čišćenja lica, nazvanu "4-2-4", lice bi trebalo da čistite i ujutru i uveče, ali istu rutinu ne morate da praktikujete svaki dan - dovoljno je 4 puta nedeljno.

1. korak Uljana faza poboljšava cirkulaciju, jer se koža masira tačno četiri minuta. Tako se omekšava gornji sloj kože, što pomaže u čišćenju pora.

Ključno je odabrati pravo ulje koje se zadržava na površini lica. Najbolje ulje za to je ricinusovo, koje pomaže u izvlačenju toksina.

foto: Profimedia

2. korak Posle masaže lica uljem, nanesite sredstvo za čišenje lica direktno na kožu koja nije isprana. Stručnjaci kažu da je u te svrhe bolje upotrebljavati kremasta sredstva, nego penu ili gel, koji više isušuju kožu.

Lice čistite dva minuta nežnim pokretima, kako ga ne biste oštetili.

foto: Profimedia

3. korak Lice ispirajte toplom vodom dva minuta, a onda još dva minuta hladnom vodom. Topla voda će isprati višak ulja sa kože i poboljšati cirkulaciju, dok će hladna voda zatvoriti pore.

Ova tehnika pomaže u hidrataciji kože, tako da će posle ove metode vaše lice izgledati besprekorno.

foto: Profimedia

Kurir.rs/I.B.

Bonus video: