Foto: Youtube prtscr / RTRS

predlog željke cvijanović

DŽERARD SELMAN PONOVO IZABRAN: Parlament Republike Srpske izabrao predsednika Ustavnog suda!

Narodna skupština Republike Srpske danas je na sednici na predlog predsednice Republike Srpske Željke Cvijanović izabrala ponovo Džerarda Selmana za predsednika Ustavnog suda Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina

Cvijanović je ovakvu odluku donela u skladu sa odredbama Ustava Srpske, te uvažavajući predlog Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH i pozitivno mišljenje Ustavnog suda Srpske o Selmanu kao kandidatu, prenosi RTRS.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zaključio je danas prvi deo 16. redovne sednice parlamenta Republike Srpske, a njen nastavak zakazao za 11. maj.

Sednica Narodne skupštine biće nastavljena razmatranjem informacije o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine.

Na dnevnom redu je i pokretanje inicijative za razgovor i dijalog između Republike Srpske i Federacije BiH , kao i tri konstitutivna naroda Srba, Hrvata i Bošnjaka o mogućim rešenjima za BiH - na predlog kluba poslanika SNSD-a.

Biće razmotreno i pismo visokog predstavnika u BiH od 27. januara 2021. godine upućeno predsedniku Narodne skupštine i klubovima poslanika u parlamentu Republike Srpske.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / RTRS