Foto: T.S.

sportska hala

OVO JE NAJBOLJI POKLON ZA VELIGDEN, HVALA SRBIJI! Čitave porodice iz Severne Makedonije vakcinisali se u Vranju

Srbija
> 10:30h

Drugog dana vakcinacije građana Republike Severne Makedonije u četvrtak u Sportskoj hali Vranje sve je proteklo u skladu sa instrukcijama Ministarstva zdravlja. Građani Republike Severne Makedonije vakcinisali se i porodično.

Do sada nije bilo neželjenih efekata kod vakcinisanih građana koji bi zahtevali veću pažnju zdravstvenih radnika, uglavnom su se građani nakon vakcinacije bez ikakvih simptoma, zadovoljni vratili svojim kućama.

foto: T.S.

Za predstojeće praznike treba poštovati sve propisane epidemiološke mere i izbeći okupljanja - preporuka je direktorke Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljane Antić

Od ponedeljka, nakon pauze u petak, subotu i nedelju, nastavlja se sa redovnom masovnom imunizacijom stanovništva u Vranju.

"Građani Republike Severne Makedonije su jako srećni i zadovoljni nakon vakcinacije i zahvalni, ima i onih koji su zainteresovani da takođe prime vakcinu ali su instrukcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije jasne i samo oni građani koji se nalaze na spisku koji smo dobili iz Ministarstva zdravlja mogu da budu vakcinisani. Juče je bilo šestoro građana koji su imali kontraindikacije na Fajzerovu vakcinu i primili su kinesku vakcinu Sinofarm." - rekla je direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i naglasila da se danas pored vakcinacije građana Republike Severne Makedonije radi i oko 700 revakcinacija za naše građane.

foto: T.S.

"Od ponedeljka, nakon pauze u petak, subotu i nedelju, nastavljamo sa redovnom masovnom imunizacijom stanovništva za sve naše građane na vakcinalnim punktovima kako u Sportskoj hali Vranje tako i u seoskim sredinama i kolektivima gde postoji interesovanje za imunizaciju zaposlenih, gde već nakon praznika ulazimo i u fazu revakcinacije." - naglasila je dr Ljiljana Antić i apelovala je na naše građane da se tokom praznika pridržavaju svih propisanih epidemilošpkih mera, da izbegnu veća okupljanja, kako ne bi došlo do širenja zaraze i povećanja broja zaraženih pa i hospitalizovanih pacijenata nakon praznika.

"Svima čestitam predstojeće praznike i da ih provedu sa svojim porodicama u zdravlju, sreći i radosti!" - završila je sa preporukom, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

foto: T.S.

Tatjana Srceva Pavlovska je na vakcinaciju u Vranje došla sa svekrvom, Blagicom Pavlovskom i zaovom, Biljanom Aleksić: "Prekrasno se čuvstvuvame i mnogo smo blagodarne, do neba Srbiji!" - rekle su ove žene i dodale da žele da Srbija nastavi da bude ovako humana i da je solidarnost danas najvažnija.

foto: T.S.

Biljana, Zvonko i njihovi sinovi Aleksandar i Radovan Bakračeski su danas u Vranju svi porodično primili Fajzerovu vakcinu. Da se vakcinišu u Srbiju su došli preko Udruženja građana "SPONA" - srpskog Kulturnog centra u Severnoj Makedoniji, osećaju se dobro, prijem je odličan, organizacija isto odlična i posle vakcinacije vraćaju se u Severnu Makedoniju na posao.

"Mnogo su blagodarni!" - kako sami kažu uglas i uz osmeh dodaju: "Ovo je najbolji poklon za Veligden! Hvala Srbiji!".

Kurir.rs/T.S.