Foto: Shutterstock

novi recept

PRVI MAJ DOČEKUJEMO POSNO, A KROMPIR-ROŠTILJ JE PUN POGODAK: Lagani recept za uživanje sa porodicom i prijateljima!

Žena
> 11:28h

Ove godine se se Prvi maj i Uskrs lepo dopunjuju, a za one koji poste, donosimo zanimljiv recept za posni roštilj od krompira.

foto: Profimedia

Sastojci

500 gr mladih krompira 30 ml ulja suvi začin biber malo crvene mlevene paprike izdrobljen beli luk origano seckan peršunov list

Priprema

Krompir očistiti oprati i staviti da se obari 5 minuta. Mogu i šargarepe. Beli luk izgnječiti i prelitti sa 2-3 kašike vode.

U činiju sipati ulje, suvi začin ili samo so, mleveni biber, papriku, beli luk iscediti i uzeti samo tečnost. Dodati origano i seckan peršun. U to ubaciti krompir i isečenu šargarepu na krupno i izjednačiti.

Na štapice za roštilj nabosti krompir i šargarepu. Ređati u podmazan pleh i preliti ostatkom marinade. Peći na roštilju na umeronoj vatri ili u rerni na 220 stepeni oko 20-30 min.

foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video: