Foto: Profimedia

sprema se brzo

RECEPT ZA POSNU PARADAJZ ČORBU: Ukusno toplo predjelo za prazničnu trpezu!

Žena

Posna paradajz čorba na vodi, probudiće sva vaša čula.

Sastojci

  1. 200 ml paradjz pirea
  2. šolja pirinča
  3. 1 glavica crnog luka
  4. veza zeleni
  5. bosiljak, origano
  6. 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera

Priprema

Iseckati luk i zelen na sitne komadiće, prodinstati na vodi.

Kada masa omekša, dodajte pire od paradajza i kašičicu šećera i ostaviti da se dinsta još oko 5 minuta.

Dodati 300 ml vrele vode i kada počne da vri dodati šolju pirinča.

Kuvati još 10-ak minuta, zatim dodati origano i bosiljak.

Isključiti šporet i ostaviti da stoji poklopljeno na ringli još 20 minuta.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO: