Foto: Printskcreen/Facebook

predizborna kampanja

MEMENTO MORI: HDZ-ovom gradonačelniku Makarske na plakatu nacrtali rupu od metka nasred čela

HDZ-ovom gradonačelniku Makarske i kandidatu za gradonačelnika na predstojećim izborima neko je na plakatu nacrtao rupu od metka na čelu. Na plakatu je ispisana i poruka "Memento mori".

Hrvatska

Fotografiju je gradonačelnik Jure Brkan objavio na Fejsbuku.

"Dragi sugrađani, noćas mi je neko ostavio 'poruku' na mom predizbornom plakatu znakovitog sadržaja i s nacrtanom rupom od metka na čelu", naveo je Brkan i poručio da je demokratsko pravo svih ljudi da na izborima kažu svoje mišljenje i odaberu političku opciju ali da pretnje smrću nikada neće biti prihvatljive.

Znam da sam radeći ovaj posao 4 godine zaustavio interesne skupine da pozadinski uništavaju grad, ali ovakve pretnje smrću prelaze civilizovano i zakonito ponašanje, naveo je on i dodao da "ovo nije prvi slučaj".

On je svojim protivkandidatima porulio da ih se ne boji i da će i u idućem mandatu raditi "za dobrobit svih građana Makarske, a protiv interesa pojedinih partijskih, građevinskih i kriminalnih organizacija".

"Još jednom pozivam sve protivkandidate i njihove 'sponzore' da se zadrže u okviru pristojnog političkog nadmetanja, da ne prete smrću meni i porodici, a građane pozivam da promisle kome daju svoj glas jer ovakva praksa pretnji ne sme postati normalna", napisao je Brkan.

Kurir.rs