Foto: Profimedia

neredi u mančesteru

ZAŠTO SU NAVIJAČI MANČESTER JUNAJTEDA NAPRAVILI HAOS NA OLD TRAFORDU? Postoji samo JEDAN JEDINI razlog i neće vas iznenaditi FOTO

Nekoliko stotina gnevnih navijača Mančester junajteda upalo je na stadion "Old Traford" neposredno uoči derbija sa Liverpulom, koji je zbog tog incidenta otkazan.

Fudbal
> 13:37h

Posle nešto više od sat vremena od zakazanog početka utakmice, doneta je odluka da se utakmica otkaže, a novi termin biće naknadno saopšten, prenose britanski mediji.

foto: Profimedia

Navijači Mančester junajteda zahtevaju odlazak vlasnika kluba, američke porodice Glejzer, a svako ko prati Premijer ligu zna da nesuglasice između ove imućne familije i navijača "crvenih đavola" traju skoro od početka - preciznije od 2005. godine kada su Amerikanci kupili klub.

foto: Profimedia

Njima je jedini motiv novac, zbog čega trpe navijači, a u poslednje vreme i rezultati kluba, a "đavoli" nisu bili prvaci Engleske od odlaska Sera Aleksa Fergusona, a poslednji put je finale Lige šampiona igrao pre tačno 10 godina.

Kap koja je prelila čašu i koja je poslala navijače pre nekoliko nedelja u trening centar, a potom i na "Old Traford", bilo je učešće vlasničke strukture kluba u formiranju Superlige.

foto: Profimedia

Nakon fijaska, potpredsednik Junajteda, Džoel Glejzer, izvinio se navijačima, koji su mu odgovorili da nemaju poverenje u rukovodstvo i zatražili da posle 18 godina upravljanja klubom braća Glejzeri napuste Mančester.

Oni zahtevaju transformaciju Mančestera po nemačkom modelu 50+1, tako što bi navijači zadržali većinski paket akcija kluba, što znači da nijedna odluka ne može da se donese bez njihove dozvole.

foto: Profimedia

(Kurir sport)