Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, MUP Srbije

Otkriveni novi detalji o užasima

MAJCI UBIJENOG SLALI SLIKE OSAKAĆENOG SINA: Vučić o monstruoznosti klana i šefovima: Svi su došli iz Crne Gore!

Koliko daleko je organizovana kriminalna grupa uhapšenog Velje Nevolje otišla, otkrio je predsednik Srbije rekavši da su oni pobili „mnogo, mnogo ljudi“

Crna Hronika

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio je mnogo ljudi, a majci jedne od svojih žrtava slali su slike masakriranog sina!

Ovo je otkrio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na pitanje da li može da se desi da klan završi na slobodi, predsednik je odgovorio: „Mislim da bi to bila naučna fantastika.“

- Oni su mnogo, mnogo, mnogo ljudi pobili. Mogu da vam otkrijem da su majci jednog od ubijenih slali slike masakriranog i osakaćenog sina. Da imate u vidu o kakvim je monstrumima reč? - rekao je Vučić.

On je istakao i da je klan uvezen iz susedne države.

- Oba klana su uvezena iz Crne Gore, imaju svoje vođe. Jedan glavni među „kavčanima“, koji se ne krije, jeste Zvicer, „škaljarci“ imaju svog. A svi imaju svog najvišeg šefa i svi su došli iz Crne Gore. Organizacija cela, logistika, pare, sve je iz Crne Gore - rekao je predsednik za Blic.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković i pripadnici njihove organizovane kriminalne grupe uhapšeni su 4. februara, a pre pet dana pritvor im je produžen za još tri meseca. Zasad im se na teret stavljaju tri otmice i ubistva, kao i trgovina drogom, pranje para i ilegalno posedovanje oružja. Sumnja se da su u kući u Ritopeku ubili Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju. Sumnja se da su tela komadali, mleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, a potom tragove zločina uništavali kiselinom.

- Sumnja se da je spisak njihovih žrtava poduži. Istražitelji rade na rasvetljavanju nestanka više od deset muškaraca kojima se svaki trag izgubio prošle godine. Određene informacije i dokazi upućuju na to da oni nisu više živi - podseća izvor i dodaje da su istražitelji prikupili brojne dokaze protiv klana, koji je po surovosti i brutalnosti prevazišao i zloglasni zemunski klan.

- Od članova grupe oduzeta su 44 kriptovana mobila telefona. Nađene su fotografije unakaženih i obezglavljenih tela. Veruje se da su mučenje i sakaćenje slikali i snimali kako bi slali svojim šefovima, ali i šefovima ubijenih, ali i neposlušnicima da bi im stavili do znanja šta će im se dogoditi ako ih ne budu slušali - podseća izvor Kurira. E. K.

Crni spisak

l Strahinja Marković (22)

l Jovo Kecman (51)

l Lazar Vukićević (31)

l Vukašin Gošović (21)

l Filip Marjanović (23)

l Ljubomir Lainović (25)

l Dario Ðorđević (23)

l Alekandar Grigorijević (42)

l Goran Mihajlović (23)

l Damir Hodžić (23)

l Adis Spahić (33)

Pad kavačkog klana

Kašćelan u pritvoru, Zvicer na poternici

l Veljko Belivuk i Marko Miljković, kako se sumnja, bili su ispostava kavačkog klana iz Kotora za Beograd i Srbiju. O tome da su bili bliski sa „kavčanima“ govori i njihova poseta Crnoj Gori u januaru ove godine, kada su bili gosti vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana. Kašćelan je uhapšen pre desetak dana u Kotoru i nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je naručio najmanje jednu likvidaciju, ali i planirao ubistva, dok je Zvicer uspeo da pobegne. U međuvremenu je i Srbija za Zvicerom raspisala poternicu, a sumnja se da je od Belivukovog klana naručivao likvidacije.

foto: Privatna Arhiva
foto: detective-info.com.ua