Foto: Damir Dervišagić

Prisetio se igračke karijere

FUDBALSKI BOG IMA SAMO JEDNO IME: Marko Pantelić o boravku u Herti i Ajaksu

Fudbal
> 15:44h

Marko Pantelić, v.d. predsednika Fudbalskog saveza Srbije i danas je najbolji srpski strelac koji je ikada igrao u Bundesligi sa 45 golova.

Pantelić je zbog toga postao heroj navijača Herte, koji su na jednoj utakmici istakli zastavu sa porukom "Fudbalski bog ima samo jedno ime - Marko Pantelić".

- Nemačka je zemlja u kojoj sam sazreo i kao igrač i kao čovek. Pre toga sam formirao porodicu, a u Berlinu smo supruga i ja dobili i drugo dete. Nemačka, Herta, Berlin - zemlja, klub i grad, vezali su me za sebe. Rekord je sigurno lep kada se napravi, počastvovan sam što sam to doživeo. Verujem da će u budućnosti naići neko, možda i momci koji trenutno igraju u reprezentaciji, da li Mitrović, Jović ili Vlahović, i srušiti taj rekord - rekao je Pantelić u intervjuu za Sportski žurnal.

Pantelića veoma cene i u Ajaksu, pošto je izabran u idealni tim svih vremena ekipe iz Amsterdama, iako je proveo samo jednu sezonu u dresu "Kopljanika".

- Ajaks - kad se samo ime pomene, prolazi jeza... Klub koji ima mesto duboko u mom srcu i ta konekcija sa ljudima tamo i sa navijačima koja je ostvarena u jako kratkom periodu a postoji i danas, nešto je fenomenalno. Zahvalan sam što sam bio deo velike familije kao što je Ajaks. To je veza koja je uspostavljena za jako kratko vreme, ali je neraskidiva.

Kurir sport