Foto: Kurir/T.I.

RASTURENE 2 KORONA ŽURKE

MANJE OD 60 POZITIVNIH: U Mačvanskom okrugu ohrabrujuće brojke, samo Šabac i dalje za brigu

Srbija

Prvi put posle dva i po meseca na području Mačvanskog okruga je tokom jučerašnjeg dana potvrđeno manje od 56 pozitivnih uzoraka na kovid -19.

U utorak je bilo 55 novopozitivnih, a opet je Šabac "pokvario" sliku jer je sam imao 29 pozitivnih, više od polovine novozaraženih. Loznica je još jedina dvocifrena sa trinaest pozitivnih dok su ostali bili znatno bolji, Bogatić ih je imao pet, Ljubovija tri, Vladimirci i Koceljeva po dva, a drugi dan uzastopno Krupanj jednog, a Mali Zvornik nijednog pozitivnog.

Obolelih je 1.348, 97 manje nego dan pre, a najviše ih je u Šapcu (708). Loznica ima 267 građana koji "ratuju" sa kovidom, Bogatić 136, Ljubovija 64, Vladimirci 50, Krupanj 37, a 35 Koceljeva. Inače, tokom prazničnih dana u Loznici su nadležne službe kontrolisale 156 objekata, pisan je jedan prekršajni nalog zbog prekoračenja dozvoljenog radnog vremena za šta je predviđena kazna do 150.000 za preduzetnika.

Prekinute su dve "korona žurke" i naređeno momentalno pražnjenje lokala u kojima su održavane. Tokom prazničnih dana bašte lozničkih kafića i restorana bile su prepune gostiju, a u mnogim objektima je sezona otvorena i u njihovoj unutrašnjosti iako se još čeka takva zvanična odluka Kriznog štaba. Lepo vreme čini svoje pa je nastupilo opuštanje iako smo još daleko od defitivnog istrebljenja korone.

Kurir.rs/T.I.