Menadžer: Nataša se ne vraća u Srbiju

Čonka je za mađarski sportski list "Nemceti šport" ocenio da "svi tračevi kao i ovaj imaju neki razlog"

Ostali sportovi
> 23:06h

Menadžer mađarske kajakašice Nataše Janić, Gabor Čonka, demantovao je danas navode o njenom povratku u Srbiju, prenosi "Mađar so".

Kako piše ovaj list, kajakaški trener Dragan Plavšić izjavio je da predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac pregovara sa Janićevom o njenom povratku, i "po njegovom mišljenju će vrlo brzo postići dogovor".

"Kada je Nataša nakon finala trke na 200 metara stigla u cilj, iza nje se pojavio Divac, prišao joj je i čestitao za osvojenu bronzanu medalju. Čini mi se da je ovo nekom bilo sasvim dovoljno da pomisli da se radi o nečemu. Nataša nije ni pomislila na nešto slično", rekao je Čonka.

Kapiten kajakaške reprezentacije Mađarske Botond Štroc izjavio je za "Nemceti šport" da su "svesni da je Srbima jako žao što su je svojevremeno pustili da ode".

"Nemamo konkretnu informaciju da li su postigli dogovor, a ja kao kapiten ne bih bio srećan da nas Nataša kao "vlasnik" šest olimpijskih medalja ostavi", rekao je Štroc.

Tridesetogodišnja kajakašica rođena je u Bačkoj Palanci, a poslednji put pod za zemlju u kojoj je rođena takmičila se na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sidneju, kada je osvojila četvrto mesto.

Nezadovoljna odnosom države prema njoj, odlučila je da karijeru nastavi u Mađarskoj.

Pod mađarskom zastavom osvojila je do sada tri zlatne, dve srebrne i jednu brozanu olimpijsku medalju, kao i ukupno 22 medalje na svetskim prvenstvima, gde se 18 puta pela na najviše postolje.

U tekstu se podseća da je Janić nosilac "Gerevič" stipendije, koje bi morala da se odrekne u slučaju povratka pod zastavu Srbije kao i da je nepoznato kako bi na prelazak reagovali njeni sponzori.

U tekstu se postavlja i pitanje prihoda u vidu nacionalne penzije.