Foto: Instagram/goldcollarlavish

bizaran slučaj

TOKOM VOŽNJE SEDEO NA ZADNJEM SEDIŠTU TESLE, VOZAČEVO MESTO BILO PRAZNO! Ovaj mladić je svojim izjavama tek sve razbesneo

Param Šarma (25) je uhapšen pošto je policajac video da je tokom vožnje auto-putem u zalivu San Franciska sedeo na zadnjem sedištu "tesle", dok je vozačevo mesto bilo prazno.

Planeta

Šarma je uhapšen zbog nesavesne vožnje i nepoštovanja policije, saopštila je danas patrolna služba auto-puta.

U nekoliko telefonskih poziva s auto-puta je prijavljeno da muškarac sedi na zadnjem sedištu "Tesle Model 3", a da niko nije na mestu vozača.

Policajac na motociklu je našao taj automobil, potvrdio da je u njemu samo jedna osoba i to na zadnjem sedištu, preduzeo akciju da zaustavi automobil i video kako se Šarma premešta na vozačko sedište.

27. aprila policija je već jednom kaznila Šarmu zbog sličnog ponašanja.

Inače, "tesla" ima sistem "autopilot" koji može da drži automobil u jednoj traci i da održava bezbednu udaljenost od vozila ispred, te je verovatno da je taj sistem, reklamiran kao "potpuno samovozeći", radio dok je vozač bio na zadnjem sedištu.

"Tesla" na svojoj veb stranici i u uputstvima za vlasnike kaže da taj sistem nije u potpunosti autonoman i da vozači moraju biti spremni da intervenišu u bilo kom trenutku.

Ali, vozači su se više puta udaljavali sa svog mesta što je rezultiralo s najmanje tri smrtna slučaja u SAD jer ni sistem ni vozač nisu zaustavili auto zbog prepreka na putu.

Prekšilac Šarma je u utorak pušten iz zatvora i izjavio za jednu televizijska stanicu da putovanje na zadnjem sedištu "nije opasno" i da će tako nastaviti.

Televizija je prenela da je "Šarma rekao za sebe da je iznad radničke klase: 'Ja ne vozim i ja ne sipam gorivo. Ja sam zlatna klasa".

"Vidite li ova kola= Vi seljaci ne možete da ih priuštite", rekao je u jednom snimku.

Kurir.rs/Beta