Foto: Marina Lopičić

oštro

BOŽIDAR SPASIĆ ZA KURIR: Igor Jurić se napuštanjem sastanka ozbiljno kompromitovao! Na ivici je žileta da izgubi poverenje građana

Društvo

Da li je Igoru Juriću zaista važna zaštita naše dece od ubica i pedofila ili mu je bitnije fotografisanje sa ministrom, zapitala se javnost nakon što je u sredu osnivač Fondacije "Tijana Jurić" napustio sastanak na kojem je sa profesionalcima iz MUP trebalo da razgovara o modalitetima uvođenja Amber alert sistema u Srbiji. Jurić je, naime, sastanak navodno napustio jer mu nije prisustvovao ministar policije Aleksandar Vulin, a takva njegova odluka naišla je na veliku osudu javnosti.

Da se Jurić već mesecima više bavi nekim drugim pitanjima nego problematikom nestale i ubijene dece, smatra i bivši operativac DB Božidar Spasić.

foto: MUP Srbije

- MUP, i ministar Vulin, su bili jako korektni i strpljivi kada je on u pitanju. Pružili su mu šansu da razgovara sa trenutno najvećim i vodećim profesionalcima u MUP. Ne postoji nijedan razlog, niti se to radi u svetu, da jednom takvom operativnom sastanku, na kojem se izlažu činjenice o prednostima i mogućnostima rada sistema, prisustvuje ministar MUP. Jurićeva odluka da napusti takav sastanak je očigledno već bila pripremljena iz samo njemu znanih razloga - kaže Spasić za Kurir.

foto: Tamara Trajković

Bivši operativac DB ističe i da ovo nije prvi put da Jurić u javnosti izaziva konfuziju. Jurić je, kako navodi, još pre nekoliko meseci davao neodgovorne izjave o političarima pedofilima, odbijajući pri tom da otkrije njihov navodni identitet, što navodi na sumnju da su njegovi motivi politički i da je uplovio u političke vode.

- Neverovatno je da se deklarativno zalaže da se ovaj sistem uvede, a da sa, druge strane, ne želi da razgovara sa zvaničnicima ove države. Svaki član koji je bio na sastanku je zvaničnik države. Ovim potezom, kao i sa svim aferama koje je pokretao a nije rešio, on se kompromitovao u javnosti i na ivici je žileta da izgubi poverenje nas građana - zaključuje Spasić.

(Kurir.rs)

Bonus video: