Foto: Instagram/Hansel Enmanuel

NEVEROVATNA PRIČA

NEMA LEVU RUKU, A IGRA I ZAKUCAVA KAO ZVER! Da li je ovo najtalentovaniji košarkaš na planeti? VIDEO

Hansel Enmanuel - ovo ime definitivno treba zapamtiti!

Košarka

Mladi 17-godišnji košarkaš dokaz je da za talenat i trud nema prepreka. Iako nema levu ruku, Hansel igra potuno ravnopravno sa rivalima. Ne da igra ravnopravno, već je i bolji!

kada se pogledaju snimci njegovih akcija, čoveku prosto zastane dah, jer ono što uprkos hendikepu prikazuje na terenu je zadivljujuće. Impresionirao je sve na turniru u Teksasu, gde su se okupili mladi igrači da pokažu šta znaju.

Hansel Enmanuel nastupa za tim DFW Erport i u SAD je došao nedavno iz Dominikanske Republike. Engleski jezik mu ide slabo pa retko govori o sebi, ali njegov trener objašnjava:

- To što mu je kao detetu amputirana ruka, pretvorio je u svoj najveći dar. On je dokaz gde može da se stigne ako verujete u sebe i naporno radite. Siguran sam da će zaigrati u prvoj diviziji NCAA.

Fizičke predispozicije i tehnika koju poseduje su neverovatni. Visok je 193 centimetra, ima sjajan odraz, a igra na pozicijama plejmejkera, beka i krila.

Hansel se rodio u siromašnoj četvrti Santa Dominga, a zadesila ga je velika nesreća kada je na njega pao trošni zid. Tada su mu amputirali levu ruku.

Njegov otac bio je košarkaš, ali se u početku nije usuđivao da sinu dozvoli da igra omiljeni sport - košarku.

- Plašio sam se da će doživeti ogromno razočarenje. Ali u jednom trenutku jednostavno nije bilo svrhe da ga sprečavam. On je tako posvećen ostvarivanju cilja - izjavio je stariji Enmanuel.

P. G. / Kurir sport