Foto: MSP

veliki propust

ZUROVAC IZAZVAO DIPLOMATSKI SKANDAL: Selaković momentalno opozvao srpskog ambasadora u Poljskoj OTKAZANA I ZVANIČNA POSETA

Politika

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković odlučio je da ambasador Srbije u Poljskoj Nikola Zurovac bude hitno vraćen u našu zemlju.

Zurovac je prema pisanju Blica potpisao pismo podrške poljskoj LGBT zajednici sa još 40 ambasadora drugih zemalja, a da o tome nije obavestio ministra Selakovića.

Iako pismo samo po sebi nije problem, kako navodi list, Zurovac o svemu tome nije obavestio ministra Selakovića, a srpska diplomatija je ostala potpuno nepripremljena za očekivano negativnu reakciju konzervativnih vlasti Poljske.

Dodaje se da je Zurovac potpisao pismo dan uoči posete ministra Selakovića Poljskoj, a sve je naišlo na negativnu reakciju tamošnjih konzervativnih vlasti s obzirom na to da zemlje regiona, Mađarska, Rumunija i Bugarska, nisu podržale pismo.

- Zbog ovoga je otkazana poseta ministra spoljnih poslova Poljskoj koja je trebalo da bude realizovana danas i sutra - navodi izvor iz diplomatskih krugova.

O odluci o opozivu Zurovca trebalo bi da se raspravlja na sednici Vlade koja će se održati u četvrtak.

(Kurir.rs/Tanjug)