Foto: Kurir/T.S.

u Sporstkoj hali

MASOVNA IMUNIZACIJA: U Vranju pojačana kampanja za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina

Srbija

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić kaže da se istim intenzitetom nastavlja sa masovnom imunizacijom stanovništva bez zakazivanja, na glavnom vakcinalnom punktu u Sporstkoj hali Vranje i u seoskim sredinama.

Ona je istakla da se kreće i sa pojačanom kampanjom za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina u skladu sa aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja.

Danas je organizovana revakcinacija za meštane Krive Feje u njihovoj zdravstvenoj stanici.

"Prema preseku za 21. maj. 2021. godine ukupan broj datih doza vakcina je 41.763, broj vakcinisanih građana Republike Srbije prvom dozom je 22.278, broj vakcinisanih građana prvom i drugom dozom je 18.536, dok je 949 građana Republike Severne Makedonije primilo prvu dozu a potpuno ih je imunizovano (vakcinacija prvom i drugom dozom) 615.

foto: Kurir/T.S.

U periodu od 23.03.2020. godine do 20.05.2021. godine, prema izveštaju o radu Kovid ambulante i Kovid bolnice, ukupan broj pregleda iznosi 91.378, broj hospitalizovanih pacijenata je 3759, ukupan broj testiranja (Kovid ambulanta i Kovid Bolnica: PCR, antigenskih i seroloških testova) je 37.506, urađeno je 41. 956 laboratorijskih analiza i rendgen, radiografija pluća i srca 38017." - presek je podataka iz Kovid sistema koji možemo sa ponosom da prezentujemo rekla je u izjavi za sajt Zdravstvenog centra Vranje, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić i dodala:

"Istim intenzitetom nastavljamo sa masovnom imunizacijom stanovništva bez zakazivanja i najave putem portala eUprave, na glavnom vakcinalnom punktu u Sporstkoj hali Vranje i u seoskim sredinama. Danas je organizovana revakcinacija za meštane Krive Feje u njihovoj zdravstvenoj stanici. Takođe krećemo sa pojačanom kampanjom za vakcinaciju mladih od 16 do 25 godina u skladu sa aktivnostima Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja." istakla je dr Ljiljana Antić.

(Kurir.rs/T.S.)