KURIR TELEVIZIJA

GAVRILO IMA JOŠ MALO VREMENA! RECIKLIRAJ ZA ŽIVOT! Gradska čistoća pokrenula akciju za sakupljanje novca za Gvrilovu POBEDU!

Društvo

Da bi pobedio opaku bolest mali Gavrilo Đurđević nema mnogo vremena. Borbi za prikupljanje 2,5 miliona evra pridružila i beogradska Gradska čistoća koja je akcijom "Recikliraj za život" pokrenula skupljanje reciklabilnog otpada u šest osnovnih škola na Savskom vencu. Umesto da ih bacimo, plastiku, limenke, staklo ili papir sada možemo da recikliramo i pretvorimo u novac koji može da promeni Gavrilovo sutra.

Za njegovo lečenje nedostaje još oko pola miliona evra, a vreme baš i nije na njegovoj strani.

foto: Kurir televizija

- Dobili smo termin u bolnici, to je 25. maj kada Gavrilo treba da se javi da uradi potrebne analize za gensku terapiju - kaže Nevena Đurđević, Gavrilova mama.

Osim humanitarne, ova akcija ima i edukativnu stranu.

- Pokazujemo ovom akcijom da sav otpad nije smeće. Recaklibili su roba, njihovim izdvajanjem, preradom i ponovnom upotrebom štedimo prirodne resurse i štitimo okolinu. Mi pomažemo Gavrilu, ali pomažemo i sami sebi - kaže Mihailo Dosković iz JKP "Gradska čistoća".

foto: Kurir televizija

Osim Gradske čistoće u akciji učestvuje i gradska opština Savski venac.

- Pozivam sve sugrađane i sa naših i sa drugih opština da dođu i da donesu sve one stvari koje mogu da se recikliraju - papir, plastiku i staklo - kaže Strahinja Kukić predsednik skuštine GO Savski venac.

foto: Kurir televizija

Ukoliko se brzo prikupi novac, mali Gavrilo će za samo nekoliko dana biti u inostranstvu gde će početi njegovo lečenje, a prvi rezultati mogli bi da budu vidljivi već posle prvih terapija.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Gavrilo Đurđevicgradska čistoćaRecikliraj za živothumanitarna akcija