Foto: Twitter

požurili

HITLER JE BIO U PRAVU: Zbog ovog tvita iz 2014. godine, BBC istražuje sada ponašanje jedne novinarke!

BBC navodno istražuje jednog od svojih palestinskih novinara jer je jednom tvitovao da je "Hitler bio u pravu" dok je Izrael upoređivao sa nacističkom Nemačkom.

Planeta

Novinarka Tala Halava je palestinski specijalista za službu BBC Monitoring korporacije i izveštavala je o nedavnim smrtonosnim neprijateljstvima između Izraela i Hamasa, primetio je Spectator.

"Izrael je više nacista nego Hitler!" napisala je na svom obrisanom Tvitter nalogu tokom prethodnih neprijateljstava 2014. godine, navodi britanska publikacija.+

foto: Twitter

"Oh, #HitlerVasRight - IDF ide dođavola #PraiForGaza", napisala je.

U drugim objavama, delila je grafiku deteta spaljenog na menori, kao i mem koji tvrdi da bi "rešenje za sukob Izraela i Palestine" bilo "preseljenje Izraela u Sjedinjene Države", navodi se u izveštaju.

Reporter je takođe napisao da "cionisti ne mogu dobiti dovoljno naše krvi" i da "oni plaču za holokaustom svakog trenutka, ali ga i oni praktikuju svakog trenutka", rekao je gledalac.

foto: Twitter

Halava je radila za palestinsku radio stanicu 24FM u vreme tveetova 2014. godine, pridruživši se BBC-u 2017. godine, prema njenom izbrisanom LinkedIn nalogu.

"Ovi tveetovi prethode zapošljavanju pojedinca u BBC-u, ali mi ovo uzimamo vrlo ozbiljno i istražujemo", rekao je portparol britanske televizije Spectatoru.

Objave dolaze nakon što je slična ogorčenost uplela CNN nad jednim od njegovih saradnika, Adilom Rajom, koji je tvitovao da "svetu danas treba Hitler".

Kurir.rs/NY Post