Foto: Profimedia

SPECIJALITET

HELJDINE PALAČINKE BOGATE VLAKNIMA! Meke, ukusne i spremaju se OČAS POSLA! (RECEPT)

Žena

Brašno od heljde odlično je za vaše zdravlje jer je bogato ugljenim hidratima, a osim toga ne podiže nivo glukoze u krvi i bogata je vlaknima, a palačinke od ovog brašna su savršenog ukusa.

foto: Profimedia

Potrebno je:

  1. 100 gr heljdinog brašna
  2. 200 gr belog brašna
  3. 2 jaja
  4. 400 ml kisele vode
  5. soli i malo šećera po želji
  6. ulje maslinovo

Priprema:

U ćiniju sopati grašno, dodati jaja soli i kiselu vodu. Može se dodati i malo ulja. Sve dobro žicom izmešati. Tiganj za palačinke podmazati ugrejati dobro i ssipati po jednu kutlaču testa na sredinu pa ga okretati da se testo razlije. Peći sa jedne i druger strane da se zapeče.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.

BONUS VIDEO: