Foto: Uprava Carina

uprava carina

TURCI POKUŠALI DA PRODAJU FORU CARINICIMA: Sakrili kese sa novcem ispod tapacirunga pa se PRAVILI NEMUŠTI (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su na prelazu Batrovci u saradnji sa policijom zaplenili 23.000 evra koji su bili sakriveni u šupljini iznad rezervoara jednog automobila.

Prekršaj je otkriven kad je na red za kontrolu, na ulazu u zemlju, pristigao automobil "mercedes benc" nemačke registracije, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Upitani da li imaju nešto da prijave i koliko gotovine nose sa sobom, obojica su rekla da sa sobom nose samo lične stvari i po dozvoljenih 10.000 evra, koje su i pokazali carinicima.

foto: Uprava Carina

Međutim, carinik je prilikom detaljnog pregleda automobila podigao zadnje sedište, a potom skinuo i tapacirung kako bi pregledao i prostor u kome je smešten rezervoar za gorivo.

foto: Uprava Carina

Tom prilikom je u fabričkoj šupljini koja se nalazi između rezervoara i auto-instalacija pronašao plastičnu kesu sa svežnjevima novčanica. Кad je suma izbrojana ispostavilo se da je reč o ukupno 23.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra dok je neprijavljeni ostatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut pred nadležnim sudom.

(Kurir.rs)