Foto: Sloboda Užice

talenat

GOLMAN UŽIČKE SLOBODE NA METI POLJSKOG VELIKANA! Leh iz Poznanja želi Stefana Đokovića

Sloboda iz Užica je decenijama bila rasadnik velikih golmana.

Fudbal

Nekada Pandurović, Korać, Simeunović, Belojević, Radiša Ilić, nešto kasnije Živko Živković, Kahriman, Filipović... Danas dva golmana ponikla u Slobodi predstavljaju veliku perspektivu srpskog fudbala. Mladi Popović u Partizanu dostojan je partner Vladimiru Stojkoviću dok u Slobodi ove sezone blista Stefan Đoković.

Iako ima samo 19 godina tokom čitave sezone briljirao je na golu srpskoligaša iz Užica. U srpskoj fudbalskoj javnosti za njega se pročulo nakon odbranjenih 5 uzastopnih jedanaesteraca. Ipak, kako sam ističe nisu samo penali Đokovićeva specijalnost:

„Penali su stvar koncentracije i dobre pripreme. Smatram da sam u velikoj meri podigao odbrane u situacijama jedan na jedan i stekao poprilično samopouzdanje u tom segmentu.“

Đoković bez obzira na godine, čvrsto stoji na zemlji:

„Imam još puno da učim i da radim. Svaki trening posmatram kao novu priliku za usavršavanje a utakmicu kao momenat dokazivanja“.

Da se i srpskoj ligi igra dobar fudbal i izgrađuju fudbalski biseri pokazuje i primer Đokovića. Tokom zime za Đokovića je interesovanje pokazalo nekoliko velikih grčkih klubova. Danas se za Đokovića raspituje Leh iz Poznanja.

„Nigde ne žurim. U Slobodi mi je lepo. Za klub sam vezan kako emotivno tako i ugovorom. Kada se ukaže pravi momenat i za mene i za klub promeniću sredinu“ – skroman je Đoković.

Kurir sport