Foto: Profimedia

SVI SU U ŠOKU

SKANDAL U PARIZU: Grand slem šampionka odustala od Rolan Garosa iz NEVEROVATNOG razloga

Druga teniserka Naomi Osaka je donela odluku da se povuče sa nastupa na Rolan Garosu.

Tenis
> 20:59h

Japanska teniserka je prethodno istakla da neće učestvovati na konferencijama za medije, zbog čega je kažnjena novčano, potom je objavljeno da bi mogla da bude i difkvalifikovana, ali je ona prva odreagovala i odustala od daljeg nastupa u Francuskoj.

Podsetimo, Naomi Osaka je pre dolaska u Pariz poručila da neće boraviti na konferencijama za medije, kao i da nema loš odnos sa medijima, ali da je to njena odluka. ​I Osaka se pojavila na Rolan Garosu, odigrala je u nedelju meč prvog kola koji je pobedila, ali nije izašla na konferenciju. Usledila je kazna od strane organizatora „teška“ 15.000 dolara, što je Osaka prihvatila i poručila da se nada da će novac od kazni završiti u humanitarnim svrhama.

Ipak, dan kasnije japanska teniserka oglasila se saopštenjem da se povlači sa turnira u Parizu.

„Mislim da je najbolje za turnir, za druge igrače, kao i za mene da se povučem, tako da svi mogu da budu fokusirani na tenis u Parizu“, glasio je uvodni deo saopštenja Naomi Osake koje je objavljeno na društvenim mrežama.

No, vratimo se na početak priče i kako se zapravo sve odvijalo.

Osaka je započela verbalni rat sa medijima i grend slemovima, kada je neposredno pred početak izjavila da odbija da se pojavljuje na pres-konferencijama.

Njena odluka uzburkala je teniski svet, o svemu je govorio i Novak Đoković, a na kraju je sebi napravila mnogo veću dramu od one koju je odlukom pokušavala da izbegne.

Osaka je tokom prvog dana Rolan Garosa u nedelju pobedila Rumunku Patriciju Mariju Tig sa 6:4, 7:6, zbog čega je „nagrađena“ sa kaznom od 15.000 dolara jer se nije pojavila na pres-konferenciji.

​​Stvari su postale dosta ozbiljnije nekoliko sati kasnije, kada je turnir izdao saopštenje koje su potpisali i Vimbldon, US open i Australijan open.

„Objasnili smo Naomi da će biti podložna novim sankcijama zbog kršenja Pravilnika o ponašanju ukoliko nastavi da ignoriše svoje medijske dužnosti. Kao što je moglo da se očekuje, ponavljanje ovakvih prekršaja bi moglo da nagovesti i teže kazne, kao što su diskvalifikacija sa turnira, žestoke finansijske kazne i suspenzije sa grend slemova“, navedeno je u saopštenju. Osaka je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske trebalo da igra protiv Ane Bogdan, još jedne Rumunke, a ponovno odbijanje da se pojavi pred novinarima će je u najmanju ruku „olakšati“ za još 15.000 dolara.

Zanimljivo, Japanka koja je odrasla u Americi je odmah posle meča prvog kola odradila intervju na terenu sa čuvenim Aleksom Korečom, tako da se njena odluka ne može nazvati potpunim bojkotom medija.

Kurir sport