Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

napuni, jedi, pogledaj

TESLA BURGER ZA PONETI? Ilon Mask širi biznis, sada otvara lanac restorana u stilu 1950ih

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, na korak je od otvaranja lanca restorana, javlja Blumberg.

Planeta

Kako navodi njujorška agencija, Tesla je 27. maja podneo zahtev američkom Zavodu za patente i žigove za upotrebu svog logotipa "T" i još dve verzije stilizovanog logotipa "Tesla" u prehrambenoj industriji.

Sva tri zahteva se odnose na primenu logotipa za "usluge restorana, pop-ap restoranske usluge (služenje hrane sa tezge na točkovima), samouslužne restoranske usluge i usluge hrane za poneti".

Mask već godinama priča o otvaranju restorana u južnoj Kaliforniji. Još 2018. je naveo da planira da pokrene "drive in" uslugu prodaje hrane, kao i roler i rok restoran na jednoj od novih lokacija Tesline Superpunionice za električna vozila u Los Anđelesu.

Ovog aprila je potvrdio napredak u realizaciji te ideje tvitom:"Glavna nova stanica za punjenje stiže uskoro u Santa Moniku! Nadamo se da ćemo otvoriti i restoran iz 50-ih i pustiti 100 najboljih filmskih klipova".

Potom je najavio da će tamo u ponudi biti kokice zajedno sa "spoljnim ekranom na kojem će se vrteti 100 najboljih scena u istoriji filma".

Mask, dakle, namerava da na svojim stanicama za punjenje električnih automobila ponudi "popratne sadržaje" vozačima da nešto prezalogaje pre, u toku, ili nakon punjenja vozila, i da prekrate vreme gledajući najbolje filmske kadrove iz svetske kinematografije.

Maskov brat Kimbel je, inače, vlasnik kompanije Kičen Restoran Grupa, koja upravlja restoranima u mnogom američkim saveznim državama, uključujući Kolorado, Ilinois i Tenesi.

Kurir.rs