Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

PARIZ

SEČA FAVORITA NA ROLAN GAROSU: Pavljučenkova izbacila Sabalenku, Zidanšek u osmini finala

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova pobedila je danas Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:4, 2:6, 6:0 i plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske.

Tenis

Eliminacijom Sabalenke, četvrte teniserke sveta, na Rolan Garosu su ostale još samo četiri igračice iz najboljih deset na svetu.

Na drugoj strani, Pavljučenkova se plasmanom u osminu finala približila svom najboljem rezultatu u Parizu (četvrtfinale 2011).

Ona će u sledećem kolu igrati protiv još jedne Beloruskinje, Viktorije Azarenke koja je danas bila bolja od Amerikanke Medison Kiz sa 6:2, 6:2.

Slovenka Tamara Zidanšek se, takodje, plasirala u osminu finala pošto je slavila protiv Čehinje Katerine Sinjakove sa 0:6, 7:6, 6:2. Trenutno 85. teniserka sveta će se za plasman u četvrfinale boriti sa pobednicom meča Darija Kasatkina - Sorana Kirstea.

U osminu finala je prošla i Kazahstanka Elena Ribakina pošto je bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 6:1, 6:4 i u narednemo kolu čeka bolju iz meča Serena Vilijams - Danijel Kolins.

I Zidanšek i Ribakina su prvi put prošle u drugu nedelju Rolan Garosa.

Beta