Kome je u interesu ovakva ulica...Put treba da prođe kraj samog ćoška zgrade u Juhorskoj 29, Foto: Kurir

neverovatna ideja

PAKLENI PLAN OPŠTINE PALILULA: Ruše stadion, park na Karaburmi, školsko dvorište i vrtić da bi napravili NEPOTREBNU ULICU! (FOTO)

Beograd
> 11:37h

Nekoliko hiljada građana Karaburme i ovog dela opštine Palilula danas je potpisalo peticiju kojom traže da se spreči rušenje stadiona FK Beograd, centralnog i najlepšeg parka na Karaburmi, bioskopa "Slavica" kao i školskog dvorišta OŠ "Jovan Popović" i vrtića "Boško Buha", kako bi se probila nova ulica!

Da li je ovo moguće? Ovuda treba da prođe nova ulicafoto: Kurir

Stanovnici ovog dela Karaburme, a posebno žitelji Juhorske ulice, naročito su zabrinuti što trasa ove "fantomske" ulice, koja treba da prođe pored Maksija i nekadašnjeg Amana, praktično treba da se "očeše" o zgradu u Juhorskoj 29, jer bi prošla na manje od metar (!) od ovog objekta!

Ona zatim treba da potpuno razori i uništi centralnu i najlepšu oazu centra Karaburme - Park srpsko-grčkog prijateljstva sa desetinama stoletnih stabala, ali i nekadašnji bioskop "Slavica" i ceo pomoćni stadion FK Beograda!

I to nije sve - na putu nove ulice našlo bi se i školsko dvorište (!) OŠ "Jovan Popović", jer trasa vodi posred košarkaškog terena, i na kraju i deo dvorišta vrtića (!) "Boško Buha".

- Ovo je potpuno suludi plan, jer za ovakvu izgradnju i razaranje stadiona, parka, školskog i dvorišta vrtića još nismo čuli! Isprva nismo mogli da verujemo da je ovako nešto nekome moglo da padne napamet, ali, eto, i to smo doživeli. Zato smo odlučni u nameri da sprečimo probijanje ove nepotrebne ulice - kažu ogorčeni građani Karaburme.

Građani ovog dela opštine Palilula sumnjaju da je ovaj pakleni plan delo nedavno pohapšenog rukovodstva opštine Palilula, koje je i palo zbog velikih malverzacija i navodne nelegalne gradnje objekata u ovoj opštini.

Zbog toga stanovnici Karaburme traže od gradskih vlasti Beograda da se odmah odustane od ove ideje i obezbedi normalan život.

foto: Kurir

"U danu kada je Nikola Jokić proglašen za MVP i kada mu ceo svet aplaudira, stanovnici naselja Karaburma aplaudiraju za svoju decu, za košarkaški teren u sastavu osnovne škole koje pohađaju njihova deca. Poslednjih dana primetili su da je deo njihovog kraja obeležen crvenim linijama, koje predstavljaju trasu gde je planirano probijanje nove ulice.

Potpisivanje peticije u Parku srpsko-grčog prijateljstvafoto: Kurir

Na žalost, „na putu“ nove ulice našao se omiljeni park njihovih mališana i košarkaški teren školskog dvorišta OŠ „Jovan Popović“, kao i stabla koja decenijama krase ovaj park, ne slučajno nazvan „Park prijateljstva“.

Ovo je trasa buduće ulice: Park srpsko-grčkog prijateljstvafoto: Kurir

Da paradoks bude veći, na sajtu Donacija.rs u toku je prikupljanje sredstava za realizaciju jednog projekta, gde se deca drugog razreda ove škole, zajedno sa svojom učiteljicom bore za izgradnju ambijentalne učionice upravo u školskom dvorištu ove škole.

Krivina pored zgrade u Juhorskoj 29 gde treba da prođe ulicafoto: Kurir

Pitamo se kako će izgledati časovi u ovoj učionici, čiji je osnovni cilj povezivanje dece sa prirodom kada će biti smeštena između tri prometne ulice i na kom terenu će neki budući Nikola Jokić praviti svoje prve šuteve? Devojčica koja u septembru kreće u školu bila je vidno uznemirena:“Još nisam ni krenula u školu, a već sam izgubila dvorište“.

foto: Kurir

Stanovnici Karaburme ističu da ovo nije politički skup i mole gradske vlasti i čelnike opštine da još jednom razmotre i ponište svoje odluke, a oni u znak protesta organizuju peticiju i najavljuju podršku brojnih javnih ličnosti koji su stanovnici njihovog naselja", navodi se u pismu žitelja Karaburme.

foto: Kurir

Građani Karaburme sutra, na Spasovdan, najavili su i protesni skup, jer je, prema raspoloživim informacijama, najavljen početak radova na izgradnji ove "fantomske ulice".

Trasa buduće ulice presekla bi i parking prostor u Juhorskoj ulicifoto: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir
FOTO: Kurir