potrebna pomoć

UTOČIŠTE ZA TRAUMIRANE ŽIVOTINJE! Zoo planet, mesto gde se zlostavljani četvoronošci oporavljaju i žive srećnim životom

Društvo

Već dugo čovek u životinji ne vidi prirodnog neprijatelja. Počeli smo da živimo zajedno i da jedni od drugih zavisimo. Ovaj prećutni dogovor uglavnom prekrši čovek svojim neodgovornim ponašanjem i tada je životinjama potrebna pomoć. Zoo planet iz Niša radi upravo to, pomaže napuštenim životinjama i na ovom imanju svaka od njih ima mogućnost da se oporavi.

foto: Kurir televizija

- Razvijamo kampanju za otkup imanja, i dalje smo u zakupu i treba nam 33.000 evra. Naši ljudi iz Kanade su nam pomogli oko ove kampanje, uplatili su nam 5.000 evra. - rekao je Dušan Jovanović.

foto: Kurir televizija

Dušan je ovaj projekat pokrenuo pre 10 godina iz ljubavi prema životinjama.

- Dođe takav period da nam fali finansije za hranu, troškove, medicinsku negu, sanaciju prostora. Taman jedno napravimo, drugo se pokvari. Neke gradske institucije žele da pomognu, ali grad Niš ne. Ovo udruženje je ostvarenje mog sna, od kako znam za sebe ja volim životinje i vezan sam jako za prirodu i životinju. Želim da pomognem nemoćnim i povređenim životinjama - rekao je Dušan.

foto: Kurir televizija

Posao volontera nije lak, i ne treba ga olako prihvatati. Od volontera zavisi da li će životinje biti nahranjene.

- Vrlo često sam ovde, moje obaveze su da hranim životinje, čistim i pomažem oko svega. Imamo dogovore i tačno imamo obaveze koje smo sebi zadali, svako zna svoja zaduženja kako bi sve životinje bile zbrinute - rekao je Milan Janković, student fizike i volonter u Zoo planetu.

foto: Kurir televizija

Svaka životinja iz Zoo planeta ima priču za sebe, nečija sudbina je tragična sa srećnim krajem a nečija tragikomična. Deca često posećuju Zoo kutak gde ih podučavaju i edukuju o prirodi i životinjama.

foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.Lekić

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video: