Foto: Profimedia

misterija rešena

MISTERIOZNI PAKETI NA PLAŽI Dvadesetak paketa nasukalo se na obalu Floride, kada su ih otvorili ŠOKIRALI SU SE

Misterija više od 20 paketa koji su se nasukali na plažu kod svemirske stanice Kejp Kanaveral na Floridi, konačno je rešena. Ispostavilo se da je reč o 27 kilograma kokaina koji su krijumčari nekako izgubili.

Planeta

Zvaničnica zadužena za brigu o divljim životinjama, koja je proučavala lokalne kornjače, primetila je jedan paket čvrsto upakovan u plastiku kako leži u pesku. Odmah je obavestila obezbeđenje svemirske baze koja je pak pozvala odeljenje za narkotike koje je utvrilo da se u paketima nalazi kokain vredan oko milion dolara.

"Dok sam ih čekala da dođu, otišla sam malo dalje i primetila još jedan paket, pa onda još jedan", rekla je Endži Čejmbers. "Pozvala sam ih i predložila im da dođu terenskim vozilom jer sam prebrojala 18 paketa", dodala je ona.

Tim je zatvorio plažu i pronašli su 24 paketa ukupno koja su posle merenja i obeležavanja poslata na dalkju ustrahu Odeljenju za nacionalnu bezbednost. Paketi kokaina na obali nisu neuobičajen prizor na Floridi koja služi kao "distributivni" centar droge koja u SAD stiže iz Južne Amerike.

Prošlog meseca paketi droge izranjali su na Florida kizu, svega nekoliko nedelja nakon otkrića kokaina vrednog dva miliona dolara u vodama te oblasti, preneo je Gardijan.

Zvaničnici objašnjavaju da krijumčari uglavnom prenose kokain upakovan u 25 "cigli" - paketa od po kilogram droge. Dešava se da bace drogu u more kako bi uništili dokaze ako su im vlasti na tragu. Vlasti godišnje iz voda Floride izvuku kokain vredan stotine miliona dolara.

Kurir.rs