Foto: EPA/YAHYA ARHAB

ŽELUDAC ĆE VAM SE PREVRNUTI OD PRIZORA

UZNEMIRUJUĆE Tri muškarca pogubljena u prestonici Jemena, osuđeni za NAJTEŽA KRIVIČNA DELA! Gledaoci sve snimali telefonima FOTO

Tri muškarca iz Jemena javno su ubijena u glavnom gradu Sani pod kontrolom pobunjenika nakon što su osuđeni za ubistvo dece.

Planeta

Na dramatičnim fotografijama mogu se videti Ali Al-Nami (40), Abdulah Al-Makali (38) i Mohamed Arman (33) koji su odvedeni danas na glavni trg Tahrir u Sani.

Muškarci obučeni u plavu košulju i pantalone, prisiljeni su da legnu na tepih pre nego što su ubijeni u leđa od strane egzekutora u zelenoj uniformi sa crnim rukavicama.

Na jednoj fotografiji se čak može videti stražar kako se smeje dok egzekutor pred okupljenim gledaocima stavlja pištolj na leđa zatvoreniku.

foto: EPA/ YAHYA ARHAB

Ovo su prve javne egzekucije u Sani još od avgusta 2018. godine, kada su pobunjenici ubili trojicu muškaraca i obesili njihova tela o dizalicu zbog silovanja i ubijanja deteta.

foto: EPA/YAHYA ARHAB

Pobunjenici koje Iran podržava uložili su dosta napora u borbi protiv kriminala u oblastima pod kontrolom, koja uključuju veći deo severa zemlje.

foto: EPA/YAHYA ARHAB

Muškarci koji su danas pogubljeni osuđeni su za gnusne zločine. Abdulah Ali al-Mukali i Mohamed Arman, osuđeni su za silovanje i ubistvo osmogodišnjeg dečaka, dok je Al-Nami osuđen za ubistvo svoje tri ćerke od 7,12 i 14 godina, u junu 2019.godine, piše Dejli mejl.

Al-Nami je priznao da je davio svoje ćerke u cisterni za vodu, nakon što je njihova majka napustila dom nakon sporova koje je imala sa njim.

Nakon ubistva Al-Nami je umotan u tepih i vojnici su odneli njegovo telo sa trga.

Gledaoci su mogli da snimaju egzekuciju mobilnim telefonima i kamerama. Vojnici su tela druge dvojice osuđenika uvili u bele vreće i odneli ih.

Smrtna kazna je zakonska kazna u Jemenu, a na smrtu kaznu se osuđuju oni koji izvrše teška krivična dela poput ubistva, silovanja i terorizam.

Kurir.rs