Foto: screenshot BHRT

pOLEMIKA SE NE STIŠAVA

MIRA PEKIĆ POSLANICA PDP: Zaštitite srpski kadar na BHRT! Program te televizije odgovara Bošnjacima, a Srbi ne smeju progovoriti

Bosna i Hercegovina
> 16:20h

Priča oko suspenzije i pokretanja disciplinskog postupka protiv urednice informativnog programa Bosanskohercegovačke televizije BHT 1 Gordane Dragutinović Mutić i prezenterke vesti Zorice Jorgić jer su Armiju Bosne i Hercegovine nazvale takozvanom i dalje se ne stišava.

Suspendovanim novinarima podršku je pružila i Mira Pekić, poslanica PDP-a u Predstavničkom domu PSBiH, koja je pozvala sve funkcionere iz Republike Srpske da zajedno stanu u zaštitu “srpskog kadra” na BHRT-u.

Pekić je reagovala objavu BHRT-a u kojoj su sa državne televizije kazali da su voditeljka Zorica Jorgić i urednica u Informativnom programu, Gordana Dragutinović Mutić suspendovane i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

“Živimo u zemlji u kojoj podsećanje na događaje iz novije istorije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povredi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne sme da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vređaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani. Uključujući i BHRT-ovu organizaciju proslave 25 godina Dejtona u zgradi Vijećnice u koju Srbi zbog uvredljivog natpisa ne ulaze”, rekla je Pekić, a prenosi Oslobođenje.

Kurir.rs/Depo.ba/Oslobođenje