Foto: Privatna Arhiva

Svečano

AIR SRBIJA PROSLAVILA U NJUJORKU 5 GODINA OD PRVOG LETA: Đoković donirao dres trudnici iz Srbije!

Društvo
> 13:52h

Air Srbija je u sredu 16. juna obeležila pet godina od prvog leta za Njujork. Proslava je organizovana na devedesetom spratu zgrade na Hadson Jardsu. Prisutni su bili mnogi zvaničnici, među kojima je bio i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

foto: Privatna Arhiva

Ovom značajnom događaju je prisustvovao i Dankan Nejsmit, direktor Air Srbije kao i oko 120 gostiju. Među gostima su bili Srbi iz Amerike i američki prijatelji.

foto: Privatna Arhiva

Sponzor ovog obeležavanja bio je PKS, pored njih, još nekoliko kompanija u vlasništvu srpske dijaspore pomoglo je događaju.

foto: Privatna Arhiva

Prelepa slika, gde je prvi srpski teniser Novak Đoković za lutriju donirao svoj dres Air Srbiji u kome je pobedio na Rolan Garosu, obeležila je ovaj događaj.

foto: Privatna Arhiva

Naime, svaki gost je na ulasku dobio broj koji su ubacivali u kutije iz kojih su kasnije izvlačili dobitnike.

Dres na lutriji osvojila je Jelena, Njujorčanka poreklom iz Srbije, koja čeka bebu.

- Ovo je i geopolitički veoma važna stvar. Od izuzetnog značaja je i da imamo dobre odnose sa Amerikom. Ovo podstiče našu snagu i ekonomski rast. Ova linija približava Beograd, ali i celu našu lepu Srbiju Amerikancima i SAD. Znate, veoma sam ponosan kada mi u Vašingtonu prilaze ambasadori mnogih zemalja i kažu "molim vas da nam prodate svoju poziciju na njujorškom aerodromu, imate najbolje termine za sletanje i poletanje". Zato ćemo jačati Air Srbiju još više - rekao je Marko Đurić.

(Kurir.rs)