KURIR TELEVIZIJA

PSIHOLOG O SLUČAJU TANJE SAVIĆ: NEOPHODNO je da se POMIRI sa ocem dece, ukoliko želi da ona budu srećna!

Stars

Slučaj Tanje Savić kojoj je pre godinu dana suprug Dušan Jovančević, kako je ona navela, oteo decu i odveo u Australiju konačno je dobio srećan kraj.

Sinovi su danas sa majkom sleteli u Srbiju i uputili se u Smederevo gde će živeti.

Slučaj je dobio srećan, ali da li i koliko ova promena može uticati na decu objasnila psiholov Bojana Grbović.

foto: Kurir televizija

- Sada imamo jedan proces prilagođavanja, psihološkog prilagođavanja dece na nove uslove, a to je da se ponovo uspostavi sibioza između majke i deteta, jedna zdrava veza koja je ključna za njihov rast i razvoj - rekla je Grbovićeva, a potom prokomentarisala kako bi sama Tanja mogla da se snađe u svemu ovome i koliko bi joj bilo teško, s obzirom na to da će sama odgajati svoje sinove.

foto: Nikola Anđić

- Sa psihološkog vidika ovde se uvek jačaju neke ličnosti. Sada je važno da ona svu pažnju i emociju jedne zrele majke usmeri ka deci, da se ona pravilno razvijaju. Ona ima prava da bira, hoće li biti u kontaktu sa njim ili ne. Ima prava da se obrati bilo kome ako joj je potrebna psihološka podrška, da bi je usmerili u kom smeru bi ona trebalo da radi sa svojom decom, naravno, ukoliko ona smatra da njeni resursi nisu dovoljno zreli - rekla je psiholog.

foto: Kurir televizija

Psihološkinja je navela da bi pevačica trebalo da se pomiri sa Dušanom i uspostavi normalna komunikacija, barem zbog sinova kako ne bi osetili neki vid posledica zbog čitave situacije.

- Trebalo bi da njih dvoje imaju zdravu komunikacije, jer ovde pričamo o interesu dvoje dece. Deca ne smeju da osete odsustvo oca, jer suona ipak bila mesecima sa njim - rekla je Grbovićeva.

(Kurir.rs)